Kategorier
Okategoriserade

Friluftsliv

Inbjudan till workshop om Brån/Strands friluftsliv

Tid: Tisdag den 31 maj
Plats: Bråns byahus kl 18.30-20.45

Vännäs kommun bjuder in till en workshop för att med er hjälp identifiera viktiga områden för friluftslivet i byarna Brån och Strand med omnejd.
Vi vill också ha er hjälp med att ta fram hållbara besöksmål i Brån/Strand som ligger inom biosfärområdet Vindelälven- Juhttátahkka.
Ett annat syfte med mötet är att fånga upp era önskemål om fortsatt samverkan med Vännäs kommun när det gäller utveckling av friluftsliv i området.

Anmälan senast 30 maj görs på länken nedan

https://forms.office.com/r/wUb0DBMr0r

PROGRAM
18.30 Välkomna! Peter Lundström och Annika Nordenstam från Vännäs kommun inleder kvällen tillsammans med Jessica Öberg, biosfärområdet Vindelälven- Juhttátahkka.
18.45 Identifiering av viktiga friluftslivsområden i området I smågrupper tittar vi på kartor och lyfter fram viktiga områden för friluftslivet. (Peter Lundström, 5 min info.)
19.15 -19.30 Fika
19.30 Identifiering av hållbara besöksmål i området I smågrupper tar vi fram förslag på hållbara besöksmål i området (Jessica Öberg, 5 min info.)
20.15.-20.30 Utmaningar med friluftslivet idag i området Brån/Strand Bråns byaförening berättar om olika utmaningar.
20.30-20.45 Hur kan vi förbättra samverkan kring friluftslivet mellan kommunen och olika aktörer? Vi sitter kvar i smågrupper och samtalar.